tisdag 9 december 2008

Bloggo, ergo sum


Jag har en förmåga att helt slukas upp i vad jag gör och närapå missbruka nya intressen. Förutom långfärdssegling har det tidigare drabbat mig i form av exempelvis lego, gitarrspel, dykning, näringslära, politik och alfapet och nu senast en vintage watch shop. Det är både en gåva och en förbannelse; jag lär mig väldigt mycket, på bekostnad av balans i livet. Det senaste jag snöat in på är personlig utveckling och self help-litteratur.

Tro nu inte att jag tänker sälja båten och istället börja med coaching. Men den senaste tiden har det varit mer intressant att läsa om egot och självkänsla än att blogga om hav och tågvirke. Därför har jag inte skrivit här så mycket på sista tiden. I och med mitt nya intresse har jag även förstått att bloggeriet för mig är ganska så ego.

Men planerna består och livet fortgår. Idag var jag på Clas Ohlsson - som vanligt - och köpte fler liggunderlag. Dem ska jag klippa till och lägga under madrasserna i förpiken, för att om möjligt få det ännu mysigare där inne. Nu väntar jag på att torktumlaren ombord på Barken Viking ska gå klart. Under tiden sitter jag och dreglar över en båt som antagligen inte behöver några liggunderlag. Men den är också väldigt ego.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Några tips på böcker du kan rekommendera ?

Anonym sa...

Har det blivit bra payoff på ditt nya intresse då?

Kapten H sa...

Nästa bok jag ska läsa är The Power of Now av Eckhart Tolle. Verkar mycket bra! Någon som läst den?

Payoff eller inte, jag vet inte. Men trivs gör jag, nästan som Mia Törnblom! Antingen är jag bara berusad av ännu ett obskyrt intresse, eller så har jag verkligen blivit självförbättrad. Hursomhelst är det inte själva payoffen som är drivkraften, jag tycker bara att det är så sjukt intressant just nu. Det kommer att gå över, tids nog.

Anonym sa...

Aha. Intressant fetisch. Den är en jag delar med dig. Med tanke på GCN:s tradition av bokrecensioner så tycker jag du får dela med dig lite av dina läserfarenheter. Två personliga favoriter hos undertecknad är klassikern "Getting Things Done" av David Allen för den är så härligt konkret och "It's not how good you are it's how good you want to be" av Paul Arden. /Matros M

Anonym sa...

Bäste kapten. Alec kanske kan hjälpa till med självcoachingen (funderar allvarligt på att läsa den själv).

http://kanal5.se/web/tvblogg/1/-/blogs/det-ska-borjas-i-tid

Kapten H sa...

Tack för tipsen, det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket bättre det går att bli.