onsdag 21 maj 2008

Girighet är en dödssynd

Global Circumnavigation är ett ganska så politiskt och religiöst obundet projekt. För att få delta spelar det inte så stor roll om du tror på Gud, Mona Sahlin eller Barack Obama. Själv bangar jag sällan en politisk diskussion, men bön klarar jag mig utan.

Som det mesta nuförtiden är resan mer beroende av pengar än av Gud. Därför försöker jag spara så mycket pengar som möjligt fram till avfärd och för att även du ska ha råd att följa med delar jag med mig av mina sparknep här på bloggen. Till exempel är jag inte med i Svenska Kyrkan. Eftersom jag är född i Sverige före år 1996 e.Kr. var jag det per automatik. Men eftersom jag inte tror på den apostoliska trosbekännelsen lämnade jag klubben som gör det. För inte så länge sedan kom deklarationen och det var med en ogudaktig snåljåps belåtenhet jag konstaterade att jag sparat in en hel procentenhet av min största enskilda utgiftspost, skatt.

Jag respekterar dem som av olika skäl tycker det är värt tusentals kronor om året att stanna kvar i Svenska Kyrkan. Samtidigt tycker jag det är fel att det krävs en aktiv åtgärd för att gå ur, borde det inte vara tvärtom? Nåväl, om du vill följa med en hedning på de sju haven kan du läsa här hur även du kan bättra på skeppskassan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och för en som vill gå med i kyrkan finns information här.

Precis som andra organisationer så måste man inte tro på alla officiella dokument. Det är inte en åsiktsgemenskap.

Kapten H sa...

Bra, det fungerar alltså att gå med igen om man skulle ångra sig. Du har rätt i att det inte är någon åsiktsgemenskap, det finns säkert medlemmar som inte ens tror på gud.