måndag 26 maj 2008

Väderlek

Tills en naken kvinna hittar ombord är vädret oförutsägbart, och vi får istället lita till meteorologiska observationer och prognoser. Med hjälp av en kortvågsradio och ett modem går det att ladda ner aktuella väderkartor från Internet, var man än befinner sig. Men sen gäller det att kunna tolka dem också. Jag brukar träna när jag tittar på vädret på TV. Lågtryck snurrar moturs och högtryck medurs. Vid en lågtryckspassage kommer först en varmfront, sen en kallfront. Min absoluta favoritmeteorolog på TV är Per Stenborg, vars bild hänger på skottet. Förhoppningsvis lugnar även Pers avslappnade pose havet.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Helt utanför detta inlägg kommer här en kommentar om vattentäta kamereror. Pentax har en ny modell som klarar två timmar på fyra meters djup. Kanske kan vara något för Kapten H?
Läs mer på http://www.dcviews.com/press/Pentax-W60.htm

Kapten H sa...

Ja den var ju fin. Ett UV-hus hade varit roligt också! Till shark wrestling scenerna under vattnet. Kan bli dyrt kanske.

Anonym sa...

Tycker du ska lägga tid och pengar på att hitta en naken kvinna istället. Tänk om du glömmer av allt du lär dig då är du körd.

Kapten H sa...

El, du har så rätt. Lycka till i sommar! Finns det någon hemsida där man kan se båten?

OCCY sa...

Hej Kapten H,
Angående vädersystem; de snurra i den motsatta riktningen om man beffiner sig i den södra hemisfären. Den berömda och lätt förståliga Coriolis effekten skapar denna fenomen och även att vattnet snurrar i motsatt riktning när man spolar i toaletten. Bra att veta om man blir döpt av kung Neptun.
Ang ELs båt finns en hemsida på: www.yachtpenelope.com

Kapten H sa...

Snurrigt det där med Coriolis-effekten. Penelope var sannerligen ingen dålig skuta!