söndag 22 juni 2008

Midsommar på västkusten

På text-TV står det att det blev ett stökigt midsommarfirande i år. Det brukar ju heta så, men med skottlossning, våldtäkter och styckmord var kanske denna midsommar till och med stökigare än vanligt på sina håll. Själv tog jag det betydligt lugnare. I goda vänners sällskap blev det matjessill, sjörullad akvavit och diskussioner kring marina elinstallationer.

På midsommardagen bar det av till Marstrand. (57˚ 53’N 11˚ 35’E) Dit ska man egentligen segla, men kuling och båtbrist gjorde att vi fick ta landvägen istället. Marstrand är ett bra ställe om man vill titta på stora fina båtar, men framför allt om man vill lära sig vad som gäller på seglingsmodefronten. I år ska det tydligen vara färgglada strumpor, i övrigt är det inga större förändringar från föregående säsonger. En plats som inte är riktigt lika posh som Marstrand är Ringön på Göteborgs norra älvstrand. Där rustas just nu Harmony för kommande skärgårdskryssningar. Vi tog en sväng dit och inspekterade skönheten:För övrigt kan jag konstatera jag att ryktet om Global Circumnavigation börjar sprida sig utanför rikets gränser. Det är naturligtvis jätteroligt, eftersom större delen av resan kommer att ske utomlands. Under helgen har vi blivit inbjudna att göra strandhugg både i London och i Amsterdam. Det känns bra att ha en Kaj där man är välkommen att lägga till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla, så här gottigt kommer du att ha det när du seglar runt på de sju haven; http://www.yrvind.com/uploaded_images/DUGA-11-%21KPX-786283.jpg

Anonym sa...

http://www.yrvind.com/uploaded_images/
DUGA-11-%21KPX-786283.jpg

Kapten H sa...

Lundin har uppenbarligen förstått hur vädrets makter blidkas, sitt artistnamn till trots.