tisdag 1 juli 2008

Röda byxor

Reaktionerna på inlägget om en slumpartad rundvandring fick mig att googla lite på Röda byxor. Det är en infekterad fråga. Bloggande seglare verkar rörande överrens om att Magdalena Ribbing har fel. Fredriksson seglade över halva Atlanten och tillåter sig därför endast att bära röda shorts till club-blazern. För killarna bakom hemsidan nedan var det just de röda byxorna som var anledningen till att de gav sig ut till havs. Tur att de inte frågade Ribbing först. Själv tänker jag då inte ha på mig ett par röda byxor de närmsta två åren iallafall, men kan väl se mellan fingrarna om någon rödbyxad landkrabba närmar sig. Åtminstone kring julafton.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Atlantseglingen ligger ju framför dig, så till dess Birka anlöpt transatlantisk hamn kan du väl ha byxor som i alla fall är röda på framsidan?

Hatten av till konversatör J, särskilt för modet att klämma loss en smiley till fru M.

Anonym sa...

Som jag fattade det i en artikel i Expressen var det kungen och hans hejdukar som började bära röda byxor. Eftersom dessa män av någon anledning är exempel att ta efter spred sig modet som en löpeld genom Östermalm och de mer bemedlade förorterna till huvudstaden. Som alltid med mode gäller det att vara först, idag är den röda byxan så död att till och med en a-lagare kan ha på sig de utan att röna större uppmärksamhet!

Jag tycker för övrigt att detta plagg borde vara förärat de som på något sätt gjort en uppoffring - såsom en atlantsegling. Att en säljare på Ströms har ett par i garderoben är skandal...