onsdag 13 augusti 2008

Limhamn – Hvidovre – Limhamn 40 MFiskmåsarnas skrin väckte mig i mitt nya hem i Limhamn igår morse. Fick ett infall, trotsade regnet och flyttade till København, närmare bestämt Hvidovre Havn, väst Amager med inlopp i enslinje 12,4° precis ost om de där två kraftverken ni kanske sett från motorvägen efter bron.

Därmed slutförde jag även min första ensamseglats. Det var en viktig psykologisk tröskel för mig, och det var alla tiders! Regnet blev till solsken som blev till en lyckad angöring i främmande land. Satte segel, stekte vegetarisk korv, navigerade och seglade, helt själv. Badade, tjuvåkte S-toget till city, tog en röd korv och kände storstadspuls.

Sen ville jag uppdatera min position här på bloggen, men Internet-dongelen fungerar tydligen inte på internationellt farvatten. Uppkopplingen kan alltså bli ett problem under världsomseglingen. Jag funderar på hur det enklast löses? Satellittelefon, kortvågsradio och modem eller Internetcafé? Imorse kunde jag inte ladda ner väderkartan, och danskarna sänder inte väder på VHF men jag fick in P1 i alla fall. Kulingvarning, framåt kvällen tilltagande, vridande mot syd och etter värre imorgon.

Lika bra att flytta hem till Sverige igen medan vädergudarna ler, tänkte jag, och kastade loss. Bidevind blev till halvvind som blev till slör i solsken. Jag loggade ett nytt fartrekord på 7,86 knop när jag för enbart halvt inrullad genua surfade nerför vågorna nedanför Öresundsbron. Precis efter förtöjning i Limhamn tilltog vinden ytterligare och hela himmelen föll ner över ruffen. Jag gjorde en pasta rosso, tog en Grøn och kände en härlig trötthet och tillfredställelse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart kapten H!

Tack för kaffet sist!

Kapten P