måndag 22 september 2008

Etapp två

Ibland får jag för mig att Global Circumnavigation börjar om två år. Men sedan inser jag att världsomseglingen faktiskt redan påbörjats. Till helgen fortsätter den.

Tidigt på fredag morgon påbörjas den andra delsträckan: Limhamn - Göteborg. I brist på sjökort vet jag inte exakt hur långt det är, men målet är att puttra in under Älvsborgsbron senast på söndagskvällen. Senast jag seglade mellan Helsingborg och Göteborg har jag för mig att det tog ungefär ett dygn, så planen är rimlig. Enligt ännu osäkra prognoser väntas sol och måttliga vindar. Jag gissar att det kommer att vara 14 grader varmt. I träningssyfte vore det lämpligast att segla non-stop, men vi kanske ändå söker natthamn någonstans på vägen. De senaste veckorna har jag nämligen kunnat observera att nätterna blivit allt längre och kallare, vilket kommer att göra seglingen mer ansträngande. Än så länge är vi två ombord, vilket innebär att det finns plats för minst en till. Om du vill följa med och/eller har sjökort från Varberg och norrut, hör av dig!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jungman hör av sig!

Anonym sa...

Låter grymt! lycka till! Hör med A. Ewert han har gjort sträckan många gånger!

Kapten H sa...

Senast jag gjorde sträckan var det just på Alif har jag för mig. Då seglade vi från Nivå (eller var det Råå?) Det känns som längesen. Jag minns att det gungade lite utanför Kullaberg på nervägen och att det var vindstilla på tillbakavägen.

Kapten H sa...

Jungman är naturligtvis välkommen.

Anonym sa...

nivå brukar jag göra an vid kring 03.45 fredag & lördag!?

Kapten H sa...

Det ska änna bli gött att komma hem till Göteborg igen.