måndag 6 oktober 2008

Jorden Runt Seglar Klubben


Idag försvann en massa pengar på världens börser. Dessutom försvann åttahundra kronor när jag hämtade ut cykeln från verkstaden. Åttahundra kronor är vad jag räknar med att fyra dagar till havs kommer att kosta, så det sved ordentligt i plånboken. Rättare sagt: Åttahundra kronor är vad fyra dagar till havs får kosta, om budgeten ska hålla.

Denna månad betalade jag ett halvårs hyra plus förskott på elen, så just nu är Global Circumnavigation i samma likviditetskris som den övriga världsekonomin. Då gäller det att dra åt svångremmen och prioritera utgifterna. Alldeles nyss investerade jag 250 kronor i JRSK – Jorden Runt Seglar Klubben. Det är en ideell förening för folk som är intresserade av jorden-runt-segling (no shit) och som ”arbetar för att medlemmarna skall utbyta erfarenheter, få större kunskaper om långsegling och ta steget att kasta loss.” De verkar anordna många matnyttiga och trevliga aktiviteter som jag ser fram emot att ta del av.

I tider av finansoro väljer jag att sitta still i båten och rida ut stormen. Idag bytte jag ut förtöjningslinorna mot helt knarrfria dito, så nu ska jag nog även kunna sova gott om nätterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Kapten H!
Jag har funderat på att besöka dig nu när du flyttat hem till Göteborg igen men inte riktigt vågat. Det som oroar mig är hur jag skall gå tillväga. När man besöker ett hus ringer man på dörrklockan och om man besöker en lägenhet finns det allt som oftast en porttelefon. Hur fungerar det på en båt?

Kapten H sa...

Hej själv! Till att börja med kan man ju alltid presentera sig, något som varken du eller jag gjort ordentligt.

Jag är en försiktig general. Maila mig på kapten.birka@gmail.com för vägbeskrivning och identitetsröjning. Man vet aldrig vad det simmar omkring för fula fiskar i Internets djup.

Om vi redan känner varandra är det bara att göra som hamnvärdarna brukar när de vill ha sin hamnavgift; en bestämd knackning på skrovsidan så tittar jag fram som gubben i lådan.