tisdag 27 januari 2009

Segling kontra camping

Jag kom att tänka på det här med segelbåt kontra husvagn. Det är nästan samma sak. Vad skiljer egentligen en gästhamn i Bohuslän från en gräsplan utanför Skara? De enda väsentliga skillnaderna jag kan komma på är vatten/mark och att segling har större status. För segling är coolare än camping. Det är töntigt att campa. Det skulle kunna vara lika töntigt med båtsemester. Det är lika mainstream. Det är inte lyxigare. Likväl får man mer cred för det. Varför? För att det är sportigare? Är det pga den friska havsluften? Jag kan sätta ett storsegel på att segling är ett vanligare intresse än husvagnscamping under t ex anställningsintervjuer. Är det en kompetens att ha segling som intresse? Om jag hade bott i husvagn istället för båt hade jag haft det bekvämare, men folk skulle tycka att jag vore ännu skabbigare än vad jag redan är. Det är bara riktigt skumma typer som kommer undan med att bo i husvagn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla www.volvooceanrace.org och hur det går för båtarna nu när det är och har varit ute i lite storm. Fyra av sju båtar seglar fortfarnde dom andra har sprickor i sina skrov. Ska vara ganska nöjd med att ligga skyddad i lilla bommen...

Anonym sa...

Ja du Kapten H, vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Skillnaderna är väll ändå väsentliga eller? Jag känner att det är lite som med historien om skillnaden mellan Sex och Lego?

Vet du inte skillnaden så är det lika bra att du fortsätter med Lego.