torsdag 11 juni 2009

Easy Excellent Exciting

Nu har Birka datoriserats i form utav en Asus Eee Pc 901. Tillsammans med en 12-voltsladdare kostade den 3490 kronor på Teknikmagasinet. Det var det sista exemplaret i hela Sverige. Datorn ska primärt användas för navigation och korrespondens.


Mycket talar för att just denna modell är särskilt lämpad för det kommande äventyret. Den har låg vikt. Den har Solid State-hårddisk, vilket är bra när det skakar. Batteritiden utlovas till åtta timmar (yeah right). Med ljudkortet går det att tyda väderfax genom att koppla en världsradiomottagare till mikrofoningången. Och den matta skärmen ska nog inte ge så mycket reflektioner i tropiskt solsken.

5 kommentarer:

oceanplurra sa...

Ser ut som en god investering !

Du vet att du numera är världsberömd på svenska tåg genom det senaste numret av Kupe ?!
Kolla här:

http://storgatan.info/DSCN8121.jpg

Fair winds,
Leif

Daniel sa...

Hej! Jag letar efter en smart lösning att bo i båt i någon av Göteborgs hamnar, såg på din blogg att det kostade ca 12 000:- för vinterhalvåret, men detta var lilla bommen om jag inte såg fel. Finns det något billigare alternativ för permanent bryggplats? Du kan svara till: daniel_ahlstr0m@hotmail.com Tack på förhand!

Kapten H sa...

Leif - Haha, han är rolig, Arne. Kul! Jag vidhåller dock att styrbord/babord funkar bättre än höger i tågets färdrikting/vänster i tågets färdriktning.

Daniel - du har mail.

Anonym sa...

Fräck liten minidator. Kör en Aspire one själv som snurfdator men blev grymt besviken på att de flesta minipc inte orkar med skärmupplösning nog för de allra flesta digitala sjökortsprogram. Vilket system tänker du köra? antar att ni/du inte heller kommer köpa ett snyggsystem? ;)

Kaptnuno sa...

Nu ska du skaffa dig en HF/SSB radio och en modem och då kan du maila/ta emot väderfax/positionsraportera och t.o.m. prata med andra. :-)
Jag säljer sånt... smyg reklam. He he
www.lunatronic.net
Jag använt min gammmla Fujitsu AmiloPro, den har aldrig lämnat mig hängande.
Fixa ett par externa hårdiskar så du kan göra lite "trading", seglare där ute byter gärna software, sjökort, filmer har hög valuta värde efter några månader. Fixa en extern bredbands antenn. Nuförtiden finns det trådlös internet i många ankrings vikar, det mesta oskyddade privata nätverk som man lånar för stunden.

Kaptnuno