söndag 27 april 2008

Soundtrack Part II – Cubana

I en segelbåt till havs kan elektricitet bli en bristvara, så det är tur att det finns akustiska instrument. Gitarren följer med, liksom ett stort lager gitarrsträngar från www.gitarrstrangen.se. Nu sökes såväl gastar som medmusikanter för expeditionen. Sjöben och musiköra är av underordnad betydelse för vi kommer att ha gott om tid att lära oss både segla och musicera. Vore det inte trevligt att spela några bitar som anknyter till de länder som ska besökas? Om vindarna för oss till Kuba så vet jag ett fint stycke musik som säkert skulle göra succé där. Det kräver två gitarrer och lite fingerfärdighet, så om du har lust att följa med kan du börja öva in en av stämmorna redan nu. Birka är egentligen inget piratskepp och jag hoppas spanska gitarrcentret kan se mellan fingrarna om arrangemanget råkar vara deras.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad tänkte du styra fören mot?

Musiker, kock med 12 000+ sjömil under fötterna anmäler litet intresse ;)

Ne seriöst så tycker jag det är ruggit kul att se folk förbereda sig för att segla ut. Hör gärna av dig om du vill bolla idéer, resmål m.m. (gjorde en tur och retur till karibien 02-03 med en L32a)
du hittar mig på FB i långseglingstråden eller på mailen....

Kapten H sa...

Ja vad roligt! Bra kombination där med musik, mat och sjövana. Din blogger-profil kommer jag inte åt, men jag ska titta på FB. Låt oss hålla kontakt och se hur det utvecklar sig!