onsdag 3 september 2008

Pimp my Boat: Part 2


Sen bilden togs för några dagar sedan har jag fyllt år och min syster kom på den lysande iden att ge mig en likadan lampa, fast röd. Tack! Så nu finns två ombord, en i taket och en i reserv. Den välbekanta designen är Original Nier Feuerhand, tysk kvalitet för tvåhundra spänn som lyser och värmer litegrann. Det enda jobbiga är att de går på fotogen. Har någon provat att elda en sådan här med diesel?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Googlade på't. Det verkar det som att diesel både sotar och luktar mer, och att det inte är någon rekommenderad hälsokur att brassa diesel inomruffs. (För att rationalisera energikällorna skulle man annars kunna bygga några sånahäringa.)

Kapten H sa...

Tack för god research, jungman! Ingen god ide alltså. Just idag borde jag bygga en såndäringa fräck laddare, för det är elavbrott i hamnen fram till imorgon bitti. Fick mig en tankeställare iom detta. Det kanske är dumt att ha el som enda energikälla för uppvärmning vid vinterboende i båt. Kanske får tjacka ett dussin Feuerhand att ha i extra nödreserv för kalla nätter.