torsdag 25 september 2008

Vi ses


Jag bjöd ombord några goda vänner på middag ikväll. Vi åt tacos, spelade näsflöjt och bevisade att åtta vuxna människor får plats och kan ha riktigt trevligt tillsammans i en L28. Jag fick en hightech mössa i avskedspresent, precis vad jag behövde inför seglatsen imorgon. Anna förklarade för mig att man inte ska klaga på vindriktningen, utan att man istället ska lära sig segla. Jag ska lyda hennes råd, trots att det verkar bli stiltje imorgon och därefter förfärligt jobbig motvind hela vägen mot Göteborg. Först på tisdag ska det vrida mot syd. Just snyggt.

När det blir dags att lämna Sverige för Söderhavet hoppas jag att det inte kommer att kännas som det gör nu. Det känns nämligen lite vemodigt att lämna Limhamn och Malmö. Jag har haft väldigt roligt i Skåne, främst tack vare alla underbara vänner jag lärt känna här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att seglatsen gick bra, ledsen att jag inte kunde närvara på torsdagen så att ni blev 8 vuxna och en skitunge men så är det ibland. Vilken hamn hamnade du i tillslut i Göteborg?

Kapten H sa...

El, det är lugnt men synd att du inte kunde vara med och sänka snittåldern. Det blev ganska barnsligt ändå. Seglatsen gick bra, inlägg kommer. Nu sitter jag bland de andra båträvarna precis mellan Operan och Viking. Regnet smattrar mot rufftaket, precis som jag hade förväntat mig.