måndag 17 november 2008

Halvflytande lösning

En av båtboendets stora fördelar, har jag upptäckt, är att många vill komma och hälsa på. Det brukar bli avslappnat och trevligt umgänge. Man kommer varandra nära, bildligt och bokstavligen. Gästerna har heller inga höga förväntningar på matlagning. Men det är inte alla som vill ha en båt som bostad.

Idag fick jag besök av Leif, som hjälpte mig att få igång navigationsprogrammet Fugawi. Vi snackade lite om båtar, hav och segling i allmänhet. Leif vill bo på en båt, men hans fru är skeptisk till det. Kanske för att Leifs båt är sex meter lång och två meter bred. Istället bor de i en lägenhet. Det är alltid krångligare när flera ska vara med och bestämma. Då får man mötas på halva vägen. Här är några förslag på kompromisser för att kunna kombinera fru med båt:
  1. Köp en båt som är mittemellan lägenheten och Hurleyn i storlek. Investera tidigt i en ordentlig avfuktare och flytta ombord. Det kommer att kännas som en lägenhet för frugan och som en båt för dig.
  2. Bo i båt under sommarhalvåret medan lägenheten hyrs ut till ett gäng utbytesstudenter. Snart kommer ingen av er att vilja flytta in i lägenheten igen.
  3. Turas om att välja boendeform med lämpliga intervall. Om ni t ex bott i lägenhet de senaste fem åren, är det nu dags för fem år i båt.
  4. Flytta in i en husbåt.
  5. Flytta in i ett båthus.

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.chathamhouse.org.uk/files/12203_1008piracysomalia.pdf

Anonym sa...

Hallå Henrik,
tack för senast ! Trevligt ! Och för tipsen kring boende, ingen dum idé att sommarbo på en större båt och dessutom tjäna lite på uthyrning av lägenheten.
Tittar lite på Tur 80-båtar just nu, billiga och ganska rejäla och rena mexitegel-villan jämfört med nuvarande campingskutan.

Hälsningar
från Hurley Angels

Anonym sa...

...dock lite tveksam till båthusboende... :-)

/leif

Anonym sa...

Varför ska man ha fru, vad ska man ha henne (eller honom!?) till? Jag tycker det verkar betydligt enklare med båt; gnäller inte när man binder upp henne vid bryggan, gnäller inte när man är ute sent och bryr sig dessutom inte om huruvida man är trogen eller ej. Fundera inte mer på detta nu, du har gjort ett fantastiskt val.