tisdag 20 januari 2009

Status quo, nästan

Ja, det var länge sedan bloggen uppdaterades. Men jag vill försäkra er om att allt viktigt som rör projektet kommer att publiceras. Det är bara det att på senaste tiden har det inte hänt så mycket.

Dessutom är dygnets timmar på dessa latituder orättvist fördelade mellan natt och dag. Det är något som framförallt märks såhär års. Jag pallar inte med att jobba, ta hand om mig själv och dessutom skriva på bloggen varje dag, i evigt mörker och regn. Folk med småbarn och karriär måste ha det mycket stressigt.

Så vad har hänt sen sist?

Jag skrev i förra inlägget – lite halvt på skämt – om risken för skeppsbrott vid bryggsegling i minusgrader. Sedan fick jag hjärtat i halsgropen när jag läste att just detta faktiskt händer.

Jag skrev även om min oro för motorn. Oro beror ofta på okunskap, så jag bokade in mig på Medborgarskolans kurs till Båtmekanikerintyg som börjar om några veckor. Jag har även bokat in mig på Folkuniversitetets kurs Utsjöskepparintyg och Kanalintyg. Jag kommer att vara upptagen varje tisdag- och onsdagskväll i 10 veckor. Hoppas det går att kombinera med jobb och att ta hand om sig själv.

Den levande legenden Lars Hässler hörde även av sig och tipsade om sin bok Yrke: Världsomseglare. Den läste jag för något år sedan, före det att jag kom på idén att världsomsegla. Nu när mitt vanliga corporate lifestyle-jobb kommit igång ordentligt igen efter julledigheten har jag blivit inspirerad att läsa om den, lite mer koncentrerat och på större allvar den här gången. Som sagt, jag lovar att redogöra för hur det här utveckla sig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack snälla för din bloggsupport!

Anonym sa...

Det var bara jag som testar kommentarsfunktionen eftersom ingen verkar förstår hur man kommenterar i min blogg. Måste lägga in en instruktion!

Anonym sa...

Detta är ett nytt test, ledsen att jag testar så mycket på din blogg - men min blogg är lite dum att prova olika saker på.

Om man gör så HÄR blir det fetare.

Använder man den här bokstaven blir det mer kursivt.

/Ledsen att det blir snurrigt - men detta kan vara sista gången.

Anonym sa...

Superledsen, men använder återigen kommentarsfunktionen för att visa hur man lägger till kommentarer i min blogg. Detta är en enkel kommentar som syns när man fyller i det som heter "ORDVERIFIERING".

Det kan vara svårt att tyda de skeva bokstäverna, men man kan alltid uppdatera bloggen.

Du väljer själv din identitet. I mitt fall skriver jag mitt namn; Caroline. Det är ju mitt namn. Har man en bloggerprofil (www.blogger.com) kan man använda den. Om man vill kan man även vara anonym.

Sedan förhandsgranskar du genom att klicka på den blå rutan, är du nöjd väljer du sedan att PUBLICERA din kommentar.

Ber om ursäkt, men nu är jag klar med instruktionerna.

Anonym sa...

Kanonsupport Caroline, nu vet jag precis hur jag gör!

Anonym sa...

Någon som vet om man kan länka i kommentatorsfälten?

Anonym sa...

Det är bara jag som rekommenderar en länk jag hittade, som en lite ursäkt för att jag använder det här som en testblogg med mina vänninnor. Titta på http://www.atiger.pp.se/sida.html dår finns många bra tips.

Anonym sa...

Tack Caroline, jag vet inte vem du är men länken var fantastiskt bra. Sidan känns lite gammal, men det är ju bra att lära sig ordentligt. Vilka andra bloggar brukar du läsa?

Kapten H sa...

Caroline, varför använder du inte din bloggerprofil? Din blogg suger, precis som sjön! Nu ska jag ta mig en nattamacka, som ni säger där nere i Skåne.