söndag 1 mars 2009

Vår idag

Idag är det den första mars, alltså är våren äntligen här. Ja, okej, det finns säkert någon meteorologisk definition på våren, men så anal behöver man väl inte vara? Det är vårmånad, isen har smält och det spritter i kroppen. Den första vintern ombord är avklarad och vi är en hel årstid närmre den bästa – sommaren.


Vintern avslutades på bästa sätt. Lördag till trots var jag uppe lika tidigt som solen och bestämde mig snabbt för att ligga kvar i hamn. ”A red morning is a sailor’s warning…”


Körde istället en tvättmaskin och åt en rejäl frukost på Barken Viking. Upptäckte att Tijuca redan avseglat, jag undrar vart?Därefter hängde jag på låset tills gymmet öppnade och körde ett snabbt rygg- och bicepspass inför beach 2009. Men igår var det ju fortfarande vinter så jag och Kaj fick bada inomhus, på Valhalla . Det var mycket länge sedan jag upplevde den där lite speciella badhuskänslan. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om badhus egentligen. Tyvärr ville de inte öppna hopptornet, så vi satte oss i basun istället.

Kajjan lagade som vanligt en utsökt middag medan jag inspekterade snödropparna som blommade i rabatten. Gjorde ett halvhjärtat försök att titta på melodifestivalen. Tog därefter ett glas Crémant hos Jonathan, för att fira vårens ankomst. Fortsatte ner till stan och tittade in på Push. Träffade en gammal kärlek som påminde mig om svunna tider. Blev lite nostalgisk. Hon har som de flesta nuförtiden blivit vuxen och köpt hus i Mölndal. Jag försökte chockera med mitt alternativa leverne, men hon blev inte det minsta förvånad över att jag bor i en båt. ”Du har ju alltid varit lite spartansk” sa hon.

Om exakt två månader måste jag ha en ny båtplats. Skulle helst ligga i Nya Varvet eller Långedrag. Mitt könummer hos Grefab är 52938, så det känns ganska hopplöst. Alla tips om båtplats inför sommarsäsongen mottages tacksamt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som svar på frågan: Tijuca ligger för ankars utanför Styrsö och har som du inte ännu lämnat den vackra västkusten.