måndag 2 mars 2009

Shit happens

Snart är bajskorvar som flyter omkring i skärgården ett minne blott. Det ska nämligen bli förbjudet att tömma båttoaletten till havs, står det på text-TV idag. Med tanke på att Östersjön är ett mycket sjukt hav, låter väl detta spontant som en god idé.

Jag tycker dock att det luktar gammal septiktank lång väg. Detta är inget annat än ett populistiskt utspel för att vinna cred hos den numera miljömedvetna Svensson. Sånt här kallas för branding.

Jag antar att det är Andreas Carlgren som ligger bakom det här. Redan när regeringen tillsattes var han noga med att profilera sig som Östersjöns skyddshelgon. Men jag undrar om han verkligen har tänkt igenom detta? Hur ska kontrollapparaten isåfall se ut? Eller är han kanske bara skenhelig?

Jaja, nu kommer väl potträning att bli ett obligatoriskt moment för båtkörkortet som snart införs. Nu räcker det inte med att reparera Birkas toalett. Nu måste jag dra om slangar och borra ännu ett hål genom skrovet. Eller också röstar jag med arslet.

Genom att sila mygg och svälja kameler (jag tänker på våra grannar i öst som bokstavligen skiter i vårt gemensamma innanhav) flyttar alliansen nu fokus från vad som verkligen påverkar våra framtida båtsemestrar. Statliga Vattenfall har, sedan expansionen i Europa inleddes 1999, ökat sina koldioxidutsläpp med 16.600 procent. Mot bakgrund av det är den havspolitiska propositionen om båttoaletterna en piss i havet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Orvitsarnas mästare!
Kapten H - Ingvar Oldsberg, 1-0

oceanplurra sa...

Du får väl göra som Milo Dahlman som seglade till Sydpolen med mulltoa :-) http://www.ericssonseglare.com/seglaren/2008/milomulltoa.pdf

Härligt att se att du har överlevt denna vinter !

Tänkte på när jag läste ditt inlägg om båtplats--har du pratat med Tånguddens marina? Liten privat där det ibland har funnits andrahandsplatser har jag hört

Fair winds,
hälsar Oceanplurra