tisdag 28 april 2009

Sökes: Svetsare

Idag fick jag en glad överraskning då Helena och Torbjörn la till här bredvid. Jag känner dem från Jordenruntseglarklubben. Om en månad ska de segla till Karibien. Ett sympatiskt ungt par, som gett sig fan på att göra det, så det ska nog gå vägen. Jag är grymt avundsjuk, men samtidigt vet jag att det inte är dags för mig riktigt än. Innan de kastar loss måste jag ta mig ombord och inspektera skutan. I detalj.

Jag skaffade nyligen ett vindroder, men har inte monterat det än. Jag har försökt få tag på Anton, som jag aldrig träffat, men som jag vet monterade ett Windpilot på sin L28. Jag har ringt, men han återkommer aldrig. Istället har jag börjat skissa själv. Jag tänker mig sex stag från pushpiten av rostfria 25 mm rör, med någon typ av klämkoppling runt själva vindrodret i två punkter.Kommentarer eller idéer kring detta mottages tacksamt, då jag har noll erfarenhet av vindrodermontage. Sedan behöver jag bara få tag på någon som kan hjälpa mig svetsa. Appropå svetsning behöver jag även få till en targabåge, liknande den som sitter på Helenas och Torbjörns båt.

2 kommentarer:

HenrikGbg sa...

Hej, hur går det med monteringen av vindrodret? Det ser inte särskil bra ut på din bild, -om jag får vara kritisk. Vill du fortfarande ha hjälp? Du har ju mitt nummer.
Lycka till.

Kapten H sa...

Hej Henrik, ja jag skulle behöva hjälp. Men jag har inte ditt nummer. Du kan väl skicka ett mail till kapten.birka@gmail.com så kan vi snacka mer!