fredag 29 maj 2009

Utsjöskepparintyg och kanalintyg

Det är intensiva tider och jag hinner knappt blogga – eller duscha. Jag har ännu inte hittat någon dusch i Hinsholmen, eller någon bra rutin för hur jag ska sköta hygienen på min nya boplats.

I onsdags hann jag dock med att bli godkänd Utsjöskeppare och Kanalfarare. Utsjöskepparkursen var matnyttig. Nu försår jag, åtminstone i teorin, hur tidvatten fungerar och jag har lärt mig några saker som jag inte ens visste att jag behövde kunna. Det var en bra kurs.

Kanalintyget är mest en formalitet som går ut på att man ska lära sig hitta i den lilla röriga boken Euroregs for Inland Waterways. Den ska finnas ombord tillsammans med kanalintyget om man vill åka kanal genom Europa. Jag ger den ett ankare.

I veckan var jag även på audition för TV-programmet Robinson. Det ska spelas in i höst och kommer att sändas under nästa vår. Om jag kommer med, så är det bra på flera sätt. Vinst där skulle innebära en skön buffert inför resan. Vid en eventuell förlust kommer jag åtminstone lära mig hur man överlever på en öde ö, vilket är bra i händelse av skeppsbrott. Dessutom är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet i jakten på sponsorer till Global Circumnavigation. Nästa vecka ska även Kerstin på intervju, vilket fördubblar chanserna för projektets uppmärksamhet i media. Om vi kommer med båda två föreslår jag en pakt.

Inatt sov jag på hotell och unnade mig veckans första dusch. Måndag till torsdag blev det endast ansiktstvätt, raggardusch och våttorkning av skrev morgon och kväll. Visserligen bra träning inför Robinson, men det är ingen långsiktig lösning. Nästa vecka ska jag etablera en ny vana – att duscha på jobbet.

3 kommentarer:

Robert sa...

Man kan ha nytta av vissa förmåner som ett jobb har med sig

oceanplurra sa...

På sjuttiotalet fanns en fantastisk produkt som hette torrschampoo. Såg ut som potatismjöl och efter "hårtvätten" såg man själv ut som Gustav den III:e i huvudet. Kanske nåt för en duschlös långseglare?
Receptet med Yes och strösocker lät ju också intressant ! Du kanske kan skölja kroppen med Ramlösa efteråt :-)

För övrigt är det kul att följa ditt förberedelse-arbete inför så småningom kommande avfärd.

fair winds önskar
Leif,
befälhavare och ansvarig för Hallandsavdelningen av Hurley Angels

Anonym sa...

Har du Analintyg med?