måndag 4 januari 2010

Global Organization

Det har redan blivit 2010 - avseglingsåret. Nu är det inte långt kvar. De senaste veckorna har det varit för kallt för att fixa med båten. Istället har fokus riktats mot de mer byråkratiska sidorna av projektet.

På juldagen sammankallades urbesättningen för ett första skeppsmöte, som hölls i land. Urbesättningen är Kerstin, Calle och jag själv, det vill säga vi som är ombord från starten. Under avslappnade former avhandlades frågor kring kommunikation, hemsida, finans, försäkringar, skeppspapper, vaccinationer, med mera. Det är mycket att tänka på. Vi håller på att ta fram former för hur det ska fungera med gästande besättningsmedlemmar. Ni som har anmält intresse kommer att kontaktas igen inom kort.

Jag har frågat efter offerter på båtförsäkringar hos några olika bolag. Med tanke på projektets natur är premierna säkerligen höga, men vi ska åtminstone ha en ansvarsförsäkring för båten och någon typ av reseförsäkring för oss själva. Pantaenius och Gouda är favorittippade.

Imorgon ska jag till Vaccinationsakuten, gå ur facket och gå med i Kryssarklubben.

3 kommentarer:

OCCY sa...

Hallå Kapten,
Trevligt att se att ni gör stora steg framåt. Ang båtförsäkringar så har jag hört att Pantenius skall vara dyra men väldigt bra. Blir du tex av med masten får du en ny av Pantenius. Med andra bolag kan det vara så att du får 40% av nyvärdet av masten eftersom den förmodligen är gammal. Pantenius verkar har fattat vad det handlar om. Det är ju inte värdet på masten som är viktigt utan värdet att ha en hel mast som är det viktiga.
Jag kan också meddela att fisket tillslut tog fart på riktigt på Atlanten och jag vill rekommendera att du köper rejäla grejor om du ska fiska. Jag tror att det står typ 15-5 till havetsfördel.(Förlorade drag -fiskar på däck)

Ses

OL

Unknown sa...

Det var Oscar som tappade alla drag och jag som drog upp all fisk, tyckte att det var viktigt att påpeka.

Kapten H sa...

Jag har hört gott om Pantenius och de skickade en offert som verkade vettig, så det bli nog dem. Deras villkor verkar som du säger Oscar att vara anpassade efter vad det är man egentligen är ute efter när man köper en försäkring.

Tack för fisketipsen! Det gäller att ha det rätta "knycket", som EL verkar ha förstått åtminstone.