onsdag 20 augusti 2008

Pimp my Boat: Part 1

På grund av nya roliga prylar och ett stadigt växande ölsaldo kunde jag inte vänta längre med att påbörja utrustningen av mitt kära hem och transportmedel.


Den här köpte jag för att de inte hade min nya favorit Kronenbourg 1664 Blanc på Systembolaget.


Stationära öppnare går inte att tappa i havet. Denna köpte jag på CoolStuff i Malmö för 99 kr.


Vid nedgångsluckan skulle man komma åt den både utifrån sittbrunnen och inifrån ruffen.


Borrmaskinen, en Cotech, kostade bara 299 kronor på Clas Ohlson. Det är helt sjukt att det går att tillverka, frakta och saluföra en fungerande borrmaskin för så lite pengar. Vi får se hur länge den håller.


Efter ett gott dagsverke smakade Hoegaarden nästan lika gott som Kronenbourg 1664 Blanc.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det pappershållaren eller ölöppnaren som är på vertikalen? Hoppas det är pappershållaren. Annars hade det gått åt mycket papper tänker man...

Anonym sa...

Blir spännade att se vad du ska göra med all lök du köpt!

Kapten H sa...

Pappershållaren sitter horisontellt, dvs man drar ut pappret rakt åt styrbord. För övrigt är den placerad precis ovanför eldslågan i köket (som på bilden är släckt och täckt av skivan Cotech ligger på) men förvisso även en halvmeter från brandsläckaren.

Löken är en del av ett experiment där jag empiriskt testar hållbarheten på olika matvaror.

Anonym sa...

Hur generaliserbar tror du att din empiriska kunskap kommer att vara? Gäller den på Atlanten? Gäller den i tropikerna? Eller är det rent av så att den gäller hösten 2008 i Limhamn?

Kapten H sa...

BB: Bra fråga! Det ska du få läsa om i slutsatsen på studien som jag ska lägga upp här på bloggen. När den är klar. Men just i detta exempel med löken så tror jag knappast att mina uppmätta värden här stillaliggande på 55' N är jämförbara med hållbarheten i varmare och/eller skakigare miljö. T ex Atlanten eller tropikerna.