måndag 1 december 2008

JulstressTiden rinner iväg. Det är redan december och jag har ännu inte julpyntat. Flera av grannbåtarna har klätt både rigg och mantåg i blinkande julgransljus. Jag ska se om jag kan fixa åtminstone en ljusstake i veckan. Jag tänker mig en sån där liten man kan ha i bilen. Inte för att jag är en julfantast. Men det känns lite slappt att inte ens försöka.

Det finns hundra andra, viktigare, saker som jag hade tänkt ha hunnit med vid det här laget. Toaletten är fortfarande bara semiduglig. Jag har halkat efter i projektplanen. Vardagens bestyr och helgens nöjen har tagit överhanden. Men jag försöker att inte stressa upp mig för det. Istället ser jag fram emot en fullspäckad vår. Solljus är bättre än julgransljus när man ska göra praktiska saker på båten. Solljus ger även mer energi till att ta sig för att fixa saker. Tiden rinner iväg, men det är roligare att tänka på att tiden kommer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

En smula klokt, faktiskt!

oceanplurra sa...

Detta duger inte !
Vi får komma ner och hjälpa dig att pimpa din boat med blingbling-lampor, plasttomtar, neonfendrar etc :-)

Fair winds,
Leif

Robert sa...

Ta det nu lungt med stolligheterna,värm en flaska glögg och tänd ett värmeljus och njut av dofterna och att slippa allt annat skräp som julen för med sig.

Kapten H sa...

Leif, din hjälp är välkommen! Jag har inte ens fått upp en ljusstake och nu är det redan snart lucia. En stjärna i masttoppen hade suttit fint tycker jag!

Kapten H sa...

Robert, du har rätt. Men på nåt sätt har jag dåligt samvete över detta. Det borde jag inte ha egentligen. Fin blogg, jag lägger upp en länk!