söndag 10 maj 2009

Pimp my Boat: Part 9

Att grilla är, liksom att segla, nödvändigt. Jag funderade ett tag på en sådan här, som hängs på pushpit och som gör det möjligt att grilla den nyfångade tonfisken direkt. Det känns dock lite nervöst att ens ha möjligheten att tända en grill ombord på en plastbåt. Och att grilla med gas är ju ungefär lika charmigt som att ta sig fram på havet med diesel. Så det fick bli en sån här:


En portabel liten kvalitetsgrill med det för Projektet mycket passande namnet Go-Anywhere. 695 kronor på Clas Ohlson.


Till grillat smakar det gott med ett glas eldigt Rioja. Trots den smarta vinglasupphängaren ovanför köket, har det vid ett flertal tillfällen hamnat vassa glasskärvor på durken. På Clas Ohlson finns vinglas av plast för tio kronor styck - ett givet köp för oss som gillar att segla barfota. Det blev fyra vanliga och fyra lite högre, för särskilt festliga tillfällen. De passade perfekt i vinglashängaren.


Igår testade vi grillen. Korv från Saluhallen med bröd från Pour Bon. Det blev en trevlig tillställning, där det även gavs tillfälle att testa vinglasen. De klarade sig hela kvällen, trots flitigt bruk och dans i Kajutan frampå småtimmarna.


Av motormekar-Stig fick jag tipset att pulversläckare bör omfylllas med jämna mellanrum. Åtminstone bör man vända på dem då och då, och banka med en träklubba i botten. Annars packas pulvret i botten, och släckaren kan bli obrukbar, trots att manometern står på grönt. För ett tag sedan ringde jag Kidde och samtalade kring min gamla 2,5-kilos Tempus. Den satt i båten när jag köpte den. Det blir billigare att köpa ny än att fylla om den, så igår passade vi på att träna eldsläckning också. Go-Anywhere slocknade på några sekunder och Lützen-dimman låg tät över Hinsholmskilen igår natt.

5 kommentarer:

Havsgurkan sa...

Det är korrekt att äldre typer av pulversläckares pulver packar ihop sig till en klump och blir obrukbart, nyare pulversläckare har ett silikonbehandlat pulver som inte på långa vägar är lika känsligt, dock skadar det inte att vända på den emellanåt för att vara på den säkra sidan!

Tonerlagret sa...

Herregud, nu har Kapten börjat ge länkjuice åt diverse bageri. Hur mycket degade Daniel för det?

Kan inte Tonerlagret sponsra med bläck till köttet?

/Avundsjuk

Kapten H sa...

Då måste Tempus ha varit av den nyare sorten då. Bra att veta, tack.

Kul Rikard - "degade". Tonerlagret kommer att behövas snart, då skeppspappren ska skrivas ut. Passagerarlistor, intyg, certifikat, förfalskningar, you name it. Då snackar vi bläck.

Rikard sa...

Skönt att du snappade upp min ordvits i alla fall. Kanske bäst att jag kommer ocn inspekterar båten snart för att få koll på var ni ska placera skrivaren när ni är ute på ert äventyr. En rejäl A3-skrivare bör rymmas i varje skuta.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Kul att ni äter god mat ombord. Det är alltid bra att få catering i Göteborg ombord.