fredag 24 juli 2009

Citizen Aqualand Promaster II

Förr i tiden, innan man lyckats konstruera pålitliga urverk, var det endast möjligt att ta ut sin latitud när land var utom sikte. Genom att mäta vinkeln till solen går det att räkna ut hur långt från ekvatorn man är. Men för att kunna veta hur långt västerut man kommit, måste man först veta vad klockan är. Uret är alltså ett viktigt navigationsinstrument. Dessutom är det en av de få tillåtna accessoarerna för fåfänga män.

Nyligen skaffade jag en robust och vattentätt dykarklocka med en massa roliga funktioner. Bland annat aktiveras undervattensläget automatiskt då man hoppar i vattnet. Då börjar den mäta tid, djup och temperatur. Den piper om man råkar stiga upp för snabbt, vilket är bra vid apparatdykning. Och den lyser i mörkret. Sprillans ny på ebay kostade den en bråkdel av priset här i Sverige.

5 kommentarer:

The Lovgren Brothers sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
The Lovgren Brothers sa...

Hoppas att du inte behöver dyka för djupt under världsomseglingen. Jag och Wera har precis blivit utslängda från ett av Varbergs mer prominenta ställen. Vi gick hem istället, ölkassan: +400 SEK

Se upp för gippar!

Anonym sa...

Konstigt att en seglingsblogg inte uppdateras på sommaren - det är ju då man brukar segla. Kanske ska det bara handla om trasiga toaletter, kusthugg och billiga klockor. Jag är besviken!

Anonym sa...

http://jannessally.blogg.se/

Har uppdaterat mina bilder

//Jannedast

Anders sa...

Det är en djäkligt snygg klocka, det där. Har en själv fast med blå urtavla. Gillar den.