måndag 3 maj 2010

Sjökort


Idag kom Kapten O förbi med en trave sjökort och pilotböcker. Kaledoniska kanalen och Irländska sjön, med hemleverans till kompispris. Nu har vi papperskort hela vägen ner till Scilly-öarna sydväst Storbritannien, och jag har kvällslektyr den närmsta tiden. Sjökorten kommer från Victory Too, som navigerat genom nämnda farvatten, och längre därtill.

5 kommentarer:

Alma sa...

Fri som en fågel! Tog saken i egna tassar och sade upp mig från jobbet, bästa beslut jag tagit!

Till hösten blir det alltså resa av för min del. Och här ligger sjökort och bara väntar på att få upptäckas, tänk om man skulle lyckas snubbla över Birka ute i världen? Tror iofs att jag kommer att ligga steget före er med flygbiljetter och begränsad reskassa, men man vet aldrig.

Jobbar ute i Frölunda och funderar på att en dag efter jobbet ta mig ned till vattnet och se om jag hittar dig.

Kapten H sa...

Grattis! 30-årskris FTW! Vart bär det av?

Alma sa...

Minsta lilla avvikelse man gör när man nått 30 verkar ses som kris av andra, så jag får väl vänja mig. Själv känner jag mig oansvarig men genomtänkt, fast kanske det är att krisa? Isf hoppas jag att det håller i sig!

Allt är väldigt luddigt just nu, jag klarar mig inte ute så länge som jag skulle önska på den lilla reskassa jag har, men drömscenariot är: New York-Philadelphia-Fiji-NZ-Australien-Thailand-Laos, september 2010-februari 2011. Håll tummarna.

Ses!

Kapten H sa...

Ja då åker vi i huvudsak åt samma håll då, och du lär väl hinna ikapp oss någonstans över Stilla Havet. Du får hålla utkik efter en liten liten båt därnere!

Alma sa...

Ha piratflagg så känner jag igen er.