torsdag 2 oktober 2008

Pimp my Boat: Part 5

Många undrar om det inte är kallt att sova i båten. Mitt svar är att det finns inga kalla nätter, bara dåligt isolerade båtar. Idag gick jag loss med saxen på ett liggunderlag från Clas Ohlson. Förpiksluckan av genomskinlig polykarbonat sitter ovanför huvudkudden och har tidigare läckt både ljus och värme. Nu är den täckt av femton millimeter svart skumplast.

Jag isolerade huvudentrén på samma sätt.

Övriga delar av båtens överbyggnad är av sandwich-konstruktion vilket i sig har en viss värmeisolerande effekt. Skrovet, däremot, är av enkellaminat. Båten ligger delvis under vatten, som är kallt. Vatten leder värme 23 gånger effektivare än luft och därför är det bra att isolera insidan av skrovsidorna. Annars kan det bli kallt och fuktigt av kondens. I garderoben fanns ingen isolering, så jag klädde insidan där på liknande sätt med liggunderlaget. När jag ändå var i farten monterade jag en stång att hänga galgar på.

Om detta inte visar sig tillräckligt så har jag helgarderat med en kupévärmare, även den från Clas Ohlson. Den är mindre än ett paket Yoghurt och levererar hela 1350 Watt och ett fasligt oljud.

Som grädde på moset har jag dessutom en elektrisk värmedyna i sängen.

Efter allt isoleringsarbete blev jag dock så varm att jag fick öppna luckorna på vid gavel och svalka ner mig i den friska oktobernatten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du är inte bara intelligent utan händig också! Tillsammans med din humor och yttre skönhet gör det dig till en av Göteborgs mest eftertraktade ungkarl.. ungkaptener!

Kapten H sa...

Anonymt smicker värmer nästan lika bra som värmedynan. Just nu sitter jag med några andra ungkaptener och laddar med kölsvinskyld gin och tonic och west coast rap på nya subwoofern.

Anonym sa...

finns det en plats ledig i afton, jag är en ung mö på blott 18 jordsnurr som behöver ett skägg att hålla mig i? Vilken brygga ligger du vid?

Anonym sa...

Du kan få byta ut värmedynan mot mig. Visserligen tar jag lite mer plats men jag lovar att hålla dig värm!

Kapten H sa...

Anonym: I hamn rakar jag mig dagligen, men jag kan rekommendera Gullbergsvass, några hundra meter längre in i älven. Där kan du säkert hitta en tät och stabil skepparkrans att hålla fast i.

Kapten H sa...

Beundrarinnan: Låter lockande, men värmedynan är praktisk för den har en off-knapp. Å andra sidan är den inte så personlig. Exakt hur mycket plats tar du?