måndag 10 november 2008

Blocket

Blocket är en fantastiskt, både för plånboken och för miljön. Istället för att slänga och köpa nytt, återanvänder folk varandras grejer. Blocket är nog Sveriges miljövänligaste affärsidé. De borde få någon form av pris eller utmärkelse för det.

Det känns bra när ens gamla saker kommer till användning. Och folk är som galna på Blocket. Efter att ha haft ihjäl ett halvdussin guldfiskar för några år sedan lyckades jag sälja guldfiskskålen för 150 kronor. De kom och hämtade den samma dag. När jag hade lägenhetsambitioner köpte jag fyra designstolar på Blocket. Sen hittade jag en båt där, och i samma veva sålde jag stolarna. Jag satt fint i två år och tjänade en tusenlapp på det.

Numera söker jag inte ens på blocket – jag bläddrar mig genom kategorin Båtdelar & tillbehör – Hela Sverige - Alla tillbehör. Häromdagen hittade jag en obetydligt använd USB-GPS för halva priset. Nu blir det enklare att ange positionen här på bloggen, men framför allt kan jag testa lite olika typer av elektroniska sjökort och programvaror, för att se vad som funkar bäst. Digitala grejer är särskilt passande för återanvändning. Om någon sitter på en trave bättre begagnade elektroniska sjökort från Måseskär till Måseskär är jag intresserad. För riktigt så fantastiskt är inte Blocket.

8 kommentarer:

K. sa...

GPSen ser ut som ett ostron nästan. Ser med spänning fram emot att se den där väderfaxen!

Anonym sa...

Fattar inte. Kartan på bilden, är den från GPS:en? Eller hur relaterar den till Blocket?

Jag funderade förresten häromdagen på varför det heter Blocket, men kom inte fram till något egentligen. Kanske har med engelskans block, som i kvarter att göra? Vad tror ni?

Kapten H sa...

Sveningson: Du ser ostron överallt.

Kapten H sa...

Jos: Om du tittar noga längst ut på brygga två, ser du ett nålsöga. Det kommer från GPS:en. Klicka på bilden så syns det bättre! GPS-tekniken är fantastisk, precis som Blocket. Jag tror de syftar på ett anteckningsblock, vänstermarginalen är en anteckningsblockspiral.

Anonym sa...

kapten h är en mycket begåvad ung man! jos ligger i lä där...

Anonym sa...

http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=4525

Kapten H sa...

Anonym: Tack för komplimangen, men tills det blir dags att väja är det väl ingen idé att diskutera vem som ligger i lä eller lovart?

Anonym sa...

Du har rätt kapten h! Förstår inte hur jag kunde vara så känslokall... som en buffel! Själv ligger jag på botten om jag jämför mig själv med er.